Při projektování moderních kuchyní je konvektomat v 99% případech v projektu kuchyně obsažen. Konvektomat je neocenitelný pomocník v každé kuchyni již po mnoho dekád. Jako každé zařízení prochází vývojem a mnoho výrobců konvektomatů po celém světě má svá vývojová oddělení a jejich výsledky jsou jasným důkazem toho, že je stále co zlepšovat, ale princip využití tohoto zařízení v kuchyni se nemění.
Co je vlastně konvektomat?
Konvektomat je profesionální kuchyňské zařízení, se kterým připravíte opravdu širokou škálu pokrmů, příloh, dezertů apod. Šetří čas a peníze. Můžete s ním péct, smažit, dusit, vařit v páře. K přípravě pokrmů se používají pára, horký vzduch a nebo jejich kombinace. Teplotní rozsah je 30°C až 300°C a pro různé režimy vaření jsou tyto teploty také různě nastavitelné.
Pro méně zkušené nebo začínající podnikatele je těžké se z počátku zorientovat na našem trhu s konvektomaty, jelikož existuje řada značek, mnoho distributorů a firem, které konvektomaty prodávají. To hlavní, co je zpočátku vidět, tak jsou také velké cenové rozdíly jednotlivých strojů podobných parametrů, které ale opravdu jen zdánlivě nabízejí stejný výkon, úspory energie, záruky, životní cyklus, školení a podporu ze strany prodejců nebo distributorů, dostupnost náhradních dílů, servis apod.
I my projektanti a konzultanti v oblasti profesionální gastronomie se musíme neustále vzdělávat, sledovat nové trendy jednotlivých výrobců v této kategorii kuchyňského zařízení a také situaci na našem trhu s konvektomaty, tak abychom vždy mohli vybrat ten správný stroj do jednotlivých gastronomických návrhů.
Nechte si profesionálně poradit, který konvektomat bude vhodný pro váš provoz.
gastroprojekce@gmail.com | +420 774 424 448 | +420 720 076 026
V případě potřeby připravíme podklady pro výběrové řízení dodavatele a to jak na konvektomaty, tak na jiné vybavení kuchyně. Samozřejmostí je u našich projektů možnost připravit komplexní zadávací dokumentaci pro gastro celky.
Comments